Kehidupan

This is the story about 4 people : Everybody, Somebody, Anybody, Nobody

There was an important job to be done, and Everybody was sure that Somebody would do it.  Anybody could have done it, but Nobody did it. Somebody got angry because it was Everybody’s job. Everybody thought that Anybody could do it. But Nobody realized that Everybody wouldn’t do it. It ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done.

Result nya .. 4000 kes COVID-19 #kitakenasamasamajaga

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By ajamz
  • Kehidupan

    This is the story about 4 people : Everybody, Somebody, Anybody, Nobody

    There was an important job to be done, and Everybody was sure that Somebody would do it.  Anybody could have done ...
  • Kehidupan

    Cubaan Yang Gagal :(

    Total kerugian RM 150. Berpunca dari cubaan yang gagal. Jem. Apapun ada ruang untuk baiki, kesahnya bermula dari tangki air yang ...
  • Kehidupan

    Penukaran Tarikh Akhir Ansuran Pembiayaan

    Aku just nak share apa yang aku alami dalam tempoh sebulan ni. Boleh kita katakan takda luck untuk aku dalam urusniaga ...
  • Kehidupan

    Koleksi Video Sempena Hari Raya

    Ya, boleh dikatakan hobi buat video, setiap kali menjelang sambutan aidilfitri. Bukan menunjuk tapi lebih kepada visibility kepada Pusat Tanggungjawab. Kalau ...
  • Kehidupan

    Sedih Tapi Benar

    Memang agak terkilan, bila mana sesuatu usaha tak dihargai, dan tiada sebarang kredit. Langsung terasakan masa yang dihabiskan, usaha yang ditumpukan ...
  • Kehidupan
    Melalui minggu ni, sangat turun dan naik, ada gembira dan adanya yang kurang gembira. Namun kena tengok balik sebab apa benda ...
Load More In Kehidupan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Pengurusan Krisis COVID-19 dimana silap kita?

Ada orang berkongsi statistik kes, so kita pun ...

best vpn