Lanskap hijau di rumah

20121231-160342.jpg

20121231-210134.jpg

20121231-211524.jpg
Tengah fikirkan satu konsep untuk laman rumah, nak simple dan murah. Murah tuh yang masalahnya haha. Konsep hijau dan koko serta laman yang berfungsi. Camna ek

Kena Bersih

Ini bukan iklan politik, ini cerita kesihatan. 4 hari lepas area taman aku telah disembur dengan asap bagi pencegahan nyamuk. Rasanya keadaan ini adalah biasa la. Tapi menjelang 2 hari kemudian diaorang mai pulak sembur. Kali ni asapnya lebih tebal huh. Mungkinkah ada yang kena denggi? Adakah serius jeng jeng. Atau geng kesihatan dok test ubat nyamuk kat taman aku ni?

Maka semalam terjawablah persoalan, apabila 2 orang pegawai kesihatan mai buat pemeriksaan dalam dan luar rumah. Uih rajinnya diaorang mai check kul 9 malam. Apapun baguih jugak bila ada mai check sebab baru orang sekeliling ni jaga kebersihan. Tapi corrective action je la, bukan preventive action. Biasala walaupun islam itu bersih umatnya masih belum menimplimenkan dalam diri masing masing. sebab tuh kejadian seperti denggi bleh berlaku

Nota : Ini satu lagi entri yang poyo…eh pamplet kesihatan pon kaler kuning ek