Kehidupan

Catur

2007 tahun bermulanya pasukan catur di tempat kerja aku. Waktu tuh ianya diwujudkan oleh 2 orang profesor yang sangat berminat dengan catur ni. Seorang tu dia memang power game dia dan seorang lagi dia hanya player biasa sahaja. Waktu tu rasanya ramai jugak player yang mai untuk pemilihan, semua dari pelbagai jawatan.

Walaupun setiap player tuh bebeza level tapi ok lah masuk kepala juga. Tahun tuh aku diletakkan dalam rank yang ketiga, buat macam mana kurang power. kebanyakan player waktu tuh, player yang tidak banyak bermain dalam pertandingan, maka ada game menang ada game kena juai.Tapi pasukan tuh tak kemana sebab dia selepas tuh tiada universiti yang menawarkan game catur ni. Read more