Belilah Yang Origanal

20131111-165006.jpg

Mungkin inilah saranan dari Apple Inc dimana semua pengguna digalakkan untuk mendapat barangan origanal dari mereka. Sebenarnya aku baru perasan bila beli satu wayar usb yang cadangnya nak diletakkan dalam kereta bagi memudahkan untuk mengecas.

Tapi bila pasang keluar notifikasi yang memaklumkan kabel ini tak certified dan tak boleh berfungsi untuk iphone yang aku guna. Bila google , baru tau sebenarnya ada kes yang melibatkan penggunaan kabel yang tidak origanal yang menyebabkan kecederaan kepada pengguna apple yang bersikap jimat cermat macam aku. Berita mengenai kemalangan akibat kabel tak origanal boleh baca kat sini.

Updates : Rugi RM 20 aku takbleh pakai gak

Kadang kala rasa macam telco menipu

Kadang kala aku rasa macam telco yang ada dan aku pakai ini menipu ja. Sebabnya diawal aku subscribe diaorang maklumkan bahawa aku akan dapat percuma dalam 2gb sebab pakai iphone 5 dan beli dari diaorang.

Entah macam mana malam ni aku teringat nak check berapa jumlah data yang aku langgan. Then aku dapatlah maklumat yang aku nak , hanya 3gb sahaja. Yang percumanya mana?

Read more