Kehidupan

Cara Menggunakan Celcom Wifi

Selepas diterangkan oleh kawan kawan celcom, baru la aku tau kat perlis ada 2-3 tempat ja yang boleh akses celcom wifi. Nak kata celcom tipu aku ka? mungkin dia ada bukti 2-3 tempat yang dinyatakan memang depa buat dengan fokus kepada orang kat situ. Apa pun sebab dah bundle dalam pakej telefon maka apa boleh seorang pengguna buat, just bayar ja.

So bila ada peluang jumpa lokasi lokasi wifi celcom onkan lah dan cuba guna sebaik mungkin dimana kita tidak tahu bila lagi nak bleh guna. sebabnya kat perlis tak banyak lokasi pon.

First time menggunakan wifi ini, agak jakun sebab sifat tak rajin membaca maka terkojut bila dia minta username dan password. Maka kenalah pi kiosk celcom untuk tanya benda mudah ni.

Cara untuk loginnya adalah seperti berikut (macam ayat dalam surat kerajaan plak)

IMG_4394

<Taipkan> WIFI PASSWORD

Kemudian hantarkan ke 22188

Mudahkan…kebanyakan loginname adalah nombor telefon kita dan passwordnya saja kena hapal.

Senang tapi saya tak tau