Pandangan, Sukan

Sinar Disebalik Kekalahan

Ingatkan selepas hampir 2 minggu arsenal kalah, tak dengar lagi sindiran manja dari kawan kawan. Kalah tetap kalah sekurang-kurangnya sejarah baru tercipta dalam sambutan 125 tahun pasukan Arsengal ni ditubuhkan. Namun bak kata seorang sahabat semoga syawal memberi sinar kepada pasukan ini wkakaka.

Apapun dari kekalahan tuh baru tengok team pengurusan arsenal cari player secara bersungguh-sungguh, kalau sebelum nih kalau kalah takat sebijik takdapat la depa nak cari baru. Hasilnya dapatlah 2-3 player yang boleh kata senior la sikit, Arteta, santos, mertesacker, park dan player isreal benayoun. Walaupun sebelum tuh ada 2-3 nama yang boleh kata wonder kid yang depa nak beli, tapi tak jadi. Sebab dia mudah , depa nak murah ja haha. Read more

Sukan

Eight things Wenger must do to get the Gunners firing again

EIGHT THINGS ARSENE WENGER SHOULD DO

1) Forget about the romantic vision and start demanding a bit of old-fashioned physicality. Those Arsenal teams with Vieira, Petit, Henry, Bergkamp, Adams, Campbell and Keown weren’t scared to put themselves about. At Old Trafford, the Gunners were an open door.

2) Show some trademark Arsenal courage. The days of “1-0 to the Arsenal” suddenly seem a million years away. The fans who sung their hearts out at Old Trafford on Sunday deserve more than supine surrender and subdued, out-of-their-depth players frightened of making a mistake.

3) Spend some money. Now. Stop messing about. If you’ve got £90million burning a hole in your back pocket, the minimum expectation is that you are going to do something with it, rather than suggest the players aren’t out there. They are.

4) Find a leader or two. Cesc Fabregas left under a cloud, but he was a captain in the Gunners mould. Robin van Persie has to score the goals, and even if he keeps the armband he needs a genuine deputy who can make under-performing players realise they’re letting everybody down. Read more

Sukan

Takda Luck

Tahun nih bleh kata team yang aku sokong semua hanyut, sokong team perlis hanyut dan sokong team arsenal pon hanyut hahaa. takda luck kot tahun nih.

Sokong team Perlis, hrmmm mungkin sebab player baru, huh itu bukan alasan sebab apa ini peluang player muda tunjukkan kemampuan depa. Tapi tiap game aku pi tengok basic football pon takda. Nak lepas sorang player pon tak bleh. So peluang cerah kat perlis untuk diturunkan ke liga perdana. Read more