Arsenal

Penyerang paling lama tak menjaringkan gol untuk pasukannya Nicklas Bendtner akhirnya berjaya memecahkan kemarau jaringan selama 3 tahun lebih. Kali terakhir dia buat jaringan pada tahun 2010. Fuh punyalah lama dan masih arsenal simpan. Kalau kat malaysia pasti dah tukar posisi ke bahagian yang lebih memerlukan haha.

Apapu 2-0 menang dengan Hull dan terus menggungguli carta liga buat kali pertama sejak beberapa tahun gersang tanpa sebarang gelaran. Next game Everton yang segar dengan kemenangan keatas Everton B Manchester United. Rasanya game nih bleh ja menang.

Arsenal

Kalau Manchester United berbangga dengan khidmat panjang Alex Ferguson, pengendali Arsenal juga antara yang paling lama berkhidmat dengan Arsenal. 17 tahun satu jangka masa yang panjang, berapa kali dah renew kontrak hehe. Tapi dia punya rekod kalau banding dengan Alex Ferguson memang la Alex ferguson lagi legend. Tapi Wenger juga lebih baik dari rekod David Moyes semasa long service di Everton.

Ini antara rekod yang dia ada selain terkenal dengan penny pitchersnya

gun__1380548768_wenger_wdl (more…)

Arsenal Sangat Berjimat dan Flamini Rejoin

flamini

Menjelang tarikh perpindahan, dapat dilihat pasukan yang aku sokong ni sangat berjimat-cermat dengan masih tiada sebarang pembelian pemain baru. Macam yakin sahaja dengan pemain sedia ada. Kemasukan baru hanya Yaya sonogo dan Flamini. Dua-dua kemasukan pemain itu adalah secara free agent ja bayar duit tiket ja haha.

Flamini kembali ke arsenal seperti mana yang pernah dibuat oleh Sol Campbell pada 2010 yang lalu. Ini mungkin untuk menguatkan dibahagian pertengahan sebagai backup kepada arteta dan juga pertahanan.

Apa pun layan ja la, janji top 4, kalau belanja besar tapi tak konsisten buat apa kan.

Manchester lawan Arsenal

Banyak cabaran nak tengok kali nih Menyu lawan arsenal kali ni. Tahun lepas tengok kat rumah mertua dan kali ni pon sama. Rekod kalau aku tengok kat rumah mertua boleh dikatakan mesti arsenal akan jadi arsengal. Cabaran pertama ialah astro yang sengal, pantang ujan renyai-renyai pasti akan terganggu siaran. Hampeh! tuh pon jangan nak monopoli jugak. Cabaran kedua tak boleh nak gedik macam tengok kat stadium, biasa la kat umah mertua hahahah kontrol ayu la wakaka. Read more

Pasukan Hebat Memang Kalah Dulu…

Yang nih memang terkesan

Tapi yang ini pasti lagi terkesan hahaha….

“You can have a bad day. That does not make you a bad team,” he said. “We’ve gone through a bad moment and a team is like a player. Any player can have a bad game. It often happens.”