Pandangan

Jangan jadi Pelakon

Aku nak berkongsi pendapat aku dalam pengalaman aku sebagai seorang pekerja selama hampir 20 tahun. sepanjang tempoh tu aku melalui pelbagai pengalaman dalam bidang pengurusan. Aku didedahkan dengan pelbagai jenis teori dan juga framework dalam bidang pengurusan.

Semua tak mampu kekal lama, kalau ayam golek tuh boleh kata rempah tak masuk pon dalam dagingnya, hanya diluaran sahaja.

Mengapa jadi begitu?

Simple ja bagi aku semua teori dan framework itu boleh masuk ke dalam jiwa kita jika kita tidak jadi seorang pelakon. Hanya menjiwai untuk babak yang disediakan.

Balik rumah semua itu ditinggalkan.

Nak dapat kekalkan apa yang kita belajar menjadikan ia sebagai habit haha

Share this Story
  • Pandangan

    Pemikiran Arkopal

    Pagi tadi agak tersentuh disudut kecil sebelah kanan hati aku, bila mana dapat teguran dari sahabat juga bos. Dia tegur minta ...
  • Pandangan

    Jangan jadi Pelakon

    Aku nak berkongsi pendapat aku dalam pengalaman aku sebagai seorang pekerja selama hampir 20 tahun. sepanjang tempoh tu aku melalui pelbagai ...
  • Kehidupan

    Cakap Biar Serupa Bikin

    Dulu dulu banyak terbaca ayat dipenghujung zaman akan muncul pelbagai jenis cerita, Fitnah berleluasa, ulama palsu. Medium dulu mungkin kita tak ...
  • Kehidupan

    10 Malam Terakhir Ramadan

    Alhamdulillah kita dah masuk dalam tempoh 10 malam terakhir ramadan pada tahun ini. Semua feeling dah mula rasa, cycle life seperti ...
  • Kehidupan

    Update

    Lama tak berkongsi dalam blog ni walaupun banyak yang hendak dikongsi. Terutamanya pengalaman sepanjang tempoh 3 tahun ni. Boleh kata setiap ...
  • Pandangan

    Niat nak hasilkan berlian

    Kita sering kagum dengan kejayaan kejayaan orang. Kita sering cemburu melihat mereka. Kita sering mengambil kata-kata semangat mereka. Kita sering membandingkan ...
Load More Related Articles
  • Pandangan

    Pemikiran Arkopal

    Pagi tadi agak tersentuh disudut kecil sebelah kanan hati aku, bila mana dapat teguran dari sahabat juga bos. Dia tegur minta ...
  • Pandangan

    Jangan jadi Pelakon

    Aku nak berkongsi pendapat aku dalam pengalaman aku sebagai seorang pekerja selama hampir 20 tahun. sepanjang tempoh tu aku melalui pelbagai ...
  • Kehidupan

    Cakap Biar Serupa Bikin

    Dulu dulu banyak terbaca ayat dipenghujung zaman akan muncul pelbagai jenis cerita, Fitnah berleluasa, ulama palsu. Medium dulu mungkin kita tak ...
  • Kehidupan

    10 Malam Terakhir Ramadan

    Alhamdulillah kita dah masuk dalam tempoh 10 malam terakhir ramadan pada tahun ini. Semua feeling dah mula rasa, cycle life seperti ...
  • Kehidupan

    Update

    Lama tak berkongsi dalam blog ni walaupun banyak yang hendak dikongsi. Terutamanya pengalaman sepanjang tempoh 3 tahun ni. Boleh kata setiap ...
  • Pandangan

    Niat nak hasilkan berlian

    Kita sering kagum dengan kejayaan kejayaan orang. Kita sering cemburu melihat mereka. Kita sering mengambil kata-kata semangat mereka. Kita sering membandingkan ...
Load More By ajamz
  • Pandangan

    Pemikiran Arkopal

    Pagi tadi agak tersentuh disudut kecil sebelah kanan hati aku, bila mana dapat teguran dari sahabat juga bos. Dia tegur minta ...
  • Pandangan

    Jangan jadi Pelakon

    Aku nak berkongsi pendapat aku dalam pengalaman aku sebagai seorang pekerja selama hampir 20 tahun. sepanjang tempoh tu aku melalui pelbagai ...
  • Pandangan

    Niat nak hasilkan berlian

    Kita sering kagum dengan kejayaan kejayaan orang. Kita sering cemburu melihat mereka. Kita sering mengambil kata-kata semangat mereka. Kita sering membandingkan ...
  • Pandangan

    Cerita Atas Meja

    Perkongsian mengenai table top exercise
  • Pandangan

    Baru Gua Perasan Sebab Apa Gua Niaga Tak Untung

    Dulu selalu ja dengaq mak aku dok berleter dan bagi nasihat supaya mengaji pandai pandai. Dia kata kat kami semua yang ...
  • Pandangan

    Bila Tengok Fans EPL Masuk Stadium Ramai Terangsang..

    Ramai hari ni tweet mengenai stadium old trafford penuh dengan penyokong pada hari ke dua pembukaan EPL. Kebanyakan mereka kelihatan terangsang ...
Load More In Pandangan

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Pemikiran Arkopal

Pagi tadi agak tersentuh disudut kecil sebelah kanan ...