iPhone 5 gadget impian

iPhone 5 gadget impian kepada semua yang pernah guna barangan apple dan mereka-mereka yang terpengaruh dengan strategi pemasaran iPhone. Sebelum iphone 5 keluaq macam macam rumur mengenai konsep dan imiginasi iphone 5 yang baru ni. Apapun mungkin konsep simple yang menjadi tarikannya. Aku first time guna iPhone ni pada tahun 2007 beli pakai kad kredit bro, beli sebab tertarik dengan featuresnya.

Rasanya pada masa tuh Apple Malaysia tak bawak masuk iPhone tuh sebab mungkin ketika tuh 2G ja. Bila beli waktu tuh kedai dah sedia JailBreakkan dan diunlockkan. Ini sebabnya kebanyakkan iPhone tuh dah dilockkan dengan syarikat telekomunikasi. Kalau tak salah aku handphone aku tuh AT&T nya yang telah di underwaterkan.Masa tuh agak kurang best sebab internet masih lagi takleh masuk, hanya gprs, apa barang. HangpaΒ  akan tiba-tiba rasa kurang bijaklah bila bawak telefon ni jika takda internet. Tapi bila masuk meeting yang tempatnya berwifi, segalanya akan jadi best. Aku pakai iPhone ni sampai 2009 sebelum aku juai dalam mudah.my, menariknya aku hanya memerlukan setengah jam ja untuk jualkan iphone tuh. Sebab aku juai entah, saja kot nak carik modai beli phone baru waktu tuh.

Selepas pada tuh barangan apple yang aku pakai hanyalah ipad 2 dan ipad 3. Tapi bila baca banyak blog mengenai iPhone terasa rindu nak guna semula. Dok tunggu bila nak sampai malaysia, mula kata 19 Oktober 2012 itu sumber dari lowyat.net ,26 Oktober 2012 dan terbaru maxis akan launch pada 6 November 2012. Pernah sekali aku terbaca tentang blogger Denaihati dapat free dari member baik dia dan dia cliam yang iphone dia tuh, iPhone pertama di Malaysia. Jeles beb dapat free ja. Denaihati ada tulis beberapa info mengenai iPhone 5 antaranya:

  1. iPhone 4S baru bukan iPhone 5
  2. iPhone 5 dah sampai Malaysia
  3. iPhone 5 dilancarkan
  4. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  5. iPhone 5 Gambar dan Video
  6. iPhone 5 Gambar dan Video Live iPhone 5
  7. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  8. iPhone 5 Countdown
  9. iPhone 5 Malaysia Pertama

Selepas tulis dia offer contest yang hadiahnya sebuah iPhone 5, dengan hanya menceritakan iPhone 5 gadget impian semua blogger berpeluang memenanginya. So aku pon nak join sekaki jugak la. Mengapa iphone 5 gadget impian aku.

Bagi aku untuk sesebuah smartphone diangkat sebagai gadget impian, kreteria paling penting adalah kestabilan software yang support dia. Tak seperti open source yang digunakan oleh pesaing apple, kadang kala softwarenya agak kurang stabil. Ini kadang kala menyebabkan performance sesebuah smartfone itu akan terjejas.

iPhone 5 didatangkan dengan iOS 6. iOS6 dilengkapi dengan pelbagai features yang menarik yang memenuhi kehendak pengguna dan aku dah merasai nikmatnya di ipad 2 dan ipad 3. Sangat menarik dan pastinya apabila di iPhone pastinya lebih menarik dengan diperkenalkan processor yang baru dan resolusi yang tinggi. Apalagi yang nak diceritakan untuk buktikan keunggulan iPhone 5. Lihat saja berita yang menceritakan banyak tempat sold out. Terbaru lihat di india , iPhone 5 habis dijual dalam tempoh 2 jam sahaja.

Memang sejak dari tahun lepas aku impikan nak tukar phone tapi waktu tuh Apple hanya tukarkan iphone 4 ke iphone 4s. Tahun ni aku akan cuba dapatkan gadget impian aku ni. Plus iPhone nih jugak impian akak aku yang sanggup tak beli baru phone walau phone lamanya rosak siap pinjam kat adik sebab nak tunggu iPhone 5 keluaq baru nak beli.

Updates :

1. Sponsor Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh

2. Aku dah order iphone? hehe

Share this Story
  • Gadget

    iPhone 5 gadget impian

    iPhone 5 gadget impian kepada semua yang pernah guna barangan apple dan mereka-mereka yang terpengaruh dengan strategi pemasaran iPhone. Sebelum iphone ...
Load More Related Articles
Load More By ajamz
  • Gadget

    Pandang Pertama OS X Yosemite

    Dari marverick yang cantik dan features yang menarik, muncul si Yosemite dengan tagline menggoda ” everi bit powerful as it looks”. ...
  • Gadget

    Infografik : Zeus Malware

    Sedikit informasi mengenai Zeus dari penyedia antivirus info
  • Gadget

    Awas Pengguna Android : Trojan Zeus Menyerang

    Amaran MyCert kepada semua jabatan kerajaan dan pengguna sistem perbankan atas talian melalui mobile telah dinasihat untuk berhati hati dan mengambil ...
  • Gadget

    Winamp Sampai Ke Penghujungnya

    Winamp bukan sesuatu yang asing sejak dari tahun 1997 lagi, player mp3 yang terbaik. Boleh dikatakan setiap orang pernah install software ...
  • Gadget

    Belilah Yang Origanal

    Mungkin inilah saranan dari Apple Inc dimana semua pengguna digalakkan untuk mendapat barangan origanal dari mereka. Sebenarnya aku baru perasan bila ...
  • Gadget

    Apple Mini Naik Harga

    Rupanya bukan setakat barangan keperluan saja yang mengalami kenaikan harga.Β  Harga apple mini juga mengalami kenaikan harga bermula pada hari ini. ...
Load More In Gadget

54 Comments


  1. Denaihati

    November 5, 2012 at 10:37 am

    Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

    Reply

  2. […] Azam Rashid Skip to content HomeInfoMylensaWebhostingCapaian ← iPhone 5 gadget impian […]

    Reply

  3. titan

    November 5, 2012 at 1:16 pm

    aku tak rasa just cerita aje. mesti ada banyak lagi tugasan kena buat nih. takkan mudah gitu aje nak bagi iphone kan? hehe..
    titan recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

    • ajamz

      November 5, 2012 at 5:43 pm

      sekali ingat macam tuh gak tapi takpa first time aku join contest

      Reply

    • Hafizul

      November 6, 2012 at 1:09 am

      betul kata en titan tu..mungkin ada kesinambungannya lagi..sama-sama kita nantikan..hehe
      Hafizul recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

      Reply

  4. RKB

    November 5, 2012 at 1:46 pm

    ah … aku tak minat semua ni. Masih lagi ol skul sebab sukakan gajet berkibod. Aku rimas menaip pakai touch skrin. BB beli 2 tahun lepas (oktober 2010) masih lagi dalam genggaman. Jatuh tak pecah. Yang retak hanyalah lantai.

    Reply

    • ajamz

      November 5, 2012 at 5:45 pm

      pergh lantai ja retak, sama la aku pakai bb, tapi la anak aku dok godek bb aku

      Reply

  5. Amirez

    November 5, 2012 at 2:40 pm

    good luck bro. terfikir jugak DH tentukan pemenang berdasarkan apa ek?
    Amirez recently posted..All Da Best Calon-calon SPM 2012

    Reply

  6. wazy

    November 5, 2012 at 5:22 pm

    Selamat berjaya bro
    Dah semakin ramai meminati iPhone 5 ni
    wazy recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  7. akubiomed

    November 5, 2012 at 10:19 pm

    Kalau sudah pernah mengunakan jenama Apple akan setia kekal bersama jenama ini. Saya ada memiliki iPhone 3G masih berfungsi dengan baik dan kalau dapat iPhone sudah superb. Selamat berjaya kepada bro.
    akubiomed recently posted..Yang rajin komen di blog AkuBiomed bulan Oktober

    Reply

  8. Hafizul

    November 6, 2012 at 1:07 am

    ooo iphone ni software dia stabil la..wahh seronoknya..gud luck yer untuk contest ni..hehe
    Hafizul recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  9. boni kacak

    November 6, 2012 at 9:54 am

    good luck juga bro πŸ™‚

    Reply

  10. auc

    November 6, 2012 at 6:56 pm

    Moga berjaya!
    Hanya nasib dan tuah yg menentukan segalanya πŸ™‚
    auc recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  11. yanmie

    November 6, 2012 at 11:02 pm

    Salam,

    Good luck untuk contest ini πŸ™‚
    yanmie recently posted..Semak Keputusan UPSR 2012 Online Dan SMS – Tarikh Keluar Keputusan UPSR 19 November 2012

    Reply

  12. puanbee

    November 7, 2012 at 12:44 pm

    seronok baca entri spontan ni ..

    apa pun sama2 berusaha nanti kan ? selamat berjaya …. jangan cepat mengalah ..lepas ni banyak step2 lagi ..uwaaaa
    puanbee recently posted..Kisah Rumahtangga : Menantu vs Mertua

    Reply

  13. Nurul

    November 7, 2012 at 3:30 pm

    Good Luck…. πŸ™‚
    Nurul recently posted..Hot FM Pagi : Housemate Oh Housemate

    Reply

  14. donnyien

    November 13, 2012 at 4:49 am

    selamat berjaya di ucapkan… salam kenal juga
    donnyien recently posted..3 Blog Pilihan Terbaik

    Reply

  15. UpProfits

    November 19, 2012 at 8:12 pm

    Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. πŸ˜‰
    UpProfits recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  16. BloggerNote

    November 20, 2012 at 8:43 pm

    Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..
    BloggerNote recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  17. lewisdotmy

    November 21, 2012 at 12:28 am

    semoga berjaya bro
    lewisdotmy recently posted..HTC Window Phone 8X and HTC 8S Price In Malaysia

    Reply

  18. BUATBEST

    November 21, 2012 at 2:06 pm

    semoga berjaya hendaknya kawan..

    `
    BUATBEST recently posted..18sx Gadis Wanita Bogel Buat Tatu Di Lubang Punggung

    Reply

  19. Nurul

    November 23, 2012 at 12:01 pm

    Dah G+, Good luck..

    Reply

  20. ajumohit

    November 25, 2012 at 8:14 am

    saya dah klik G+1 di entry ini, nanti sokong saya plak ye

    http://www.ajumohit.com/contest-ga/iphone-5-gadget-impian.html
    ajumohit recently posted..Pureen Warehouse Sale Kembali @ 24-25 Nov ’12

    Reply

  21. PuanGojes

    November 25, 2012 at 9:44 am

    salam ziarah sis aju πŸ™‚
    kita da klik g+1 utk sis aju.
    terma kasih untuk g+1 gojes blog ya. πŸ™‚
    PuanGojes recently posted..iPhone 5 gadget impian

    Reply

  22. pjaz

    November 25, 2012 at 9:30 pm

    dh klik g+
    jgn lupa support pjaz yer

    slm..nak minta tlg sikit blh? jom support pjaz dlm contest anjuran denaihati..hanya klik G+ di bwh entri contest, TQ so much ^^

    http://www.cikpjaz.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    pjaz recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  23. Myra Jay

    November 27, 2012 at 9:40 pm

    Singgah support sini dengan klik G+ πŸ™‚

    Good luck ye, jgn lupa support MJ jugak ye πŸ™‚
    Myra Jay recently posted..iPhone 5 gadget impian

    Reply

  24. PuanGojes

    November 29, 2012 at 12:02 pm

    salam ziarah.
    saya datang lagi tanda support. πŸ˜‰
    nak cek sama, samada saya da klik g+1 dekat sini. nampaknya da klik ! πŸ˜€
    PuanGojes recently posted..iPhone 5 gadget impian

    Reply

  25. Dawaihati

    November 30, 2012 at 2:14 pm

    Salam ziarah dan perkenalan, dah vote G+ sebagai tanda sokongan, semoga berjaya…
    Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya πŸ™‚
    Dawaihati recently posted..Singapura vs Laos Piala Suzuki AFF 2012

    Reply

  26. PinkUmmi

    November 30, 2012 at 2:51 pm

    good luck kak
    PinkUmmi recently posted..Berjimba jimba @ Putrajaya di waktu malam

    Reply

  27. PinkUmmi

    November 30, 2012 at 2:52 pm

    eh silap…kak pulak…huhuhu

    Reply

    • ajamz

      December 5, 2012 at 11:00 am

      kak pon boleh hahaha

      Reply

  28. Peserta iPhone 5 Gadget Impian & Jumlah +1

    December 4, 2012 at 1:13 pm

    […] Akma Omar Wazy Bahrain UpProfits JMR Titan Cik Lily Putih AzriMy Azam Rashid Fazrol Boni Kacak Onlajer Hasrul Hassan Pondok Kecil Puan Gojes Nurul Siezuka […]

    Reply

  29. Azie

    December 4, 2012 at 5:42 pm

    Good Luck, harapa dapat klik kembali. TQ
    Azie recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  30. PuanGojes

    December 4, 2012 at 6:32 pm

    assalam ziarah
    rasanya saya da klik g+1 kat sini.
    tp tak pe. saya da klik semula.
    dan harap dapat balasan sama dari tuan blog πŸ˜‰
    terima kasih

    http://www.puangojes.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    PuanGojes recently posted..iPhone 5 gadget impian

    Reply

  31. auc

    December 5, 2012 at 5:13 pm

    salam tuan
    baru siap mengundi blog ini utk tugasan ke 2

    jgan lupa kita jugak πŸ™‚
    auc recently posted..Wordless Wednesday 38 | Silat vs Tomoi

    Reply

  32. Amirez

    December 6, 2012 at 1:45 am

    salam. good luck. klik G+1 ke 33 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye πŸ™‚

    Reply

  33. bhrain

    December 10, 2012 at 12:36 am

    saya dah G+, harap dapat membalasnya…thanks..

    http://bahrain-info.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_2.html
    bhrain recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

  34. Nurul

    December 10, 2012 at 10:53 am

    Dah vote… Good luck.. πŸ™‚
    Nurul recently posted..iPhone 5 gadget impian

    Reply

  35. nurmisnan

    December 11, 2012 at 3:23 pm

    All d best n gd luck
    sudah vote n G+ for u
    nurmisnan recently posted..iPhone 5 gadget impian

    Reply

    • ajamz

      December 12, 2012 at 3:30 pm

      terimakasihhh

      Reply

  36. Blog Keperawatan

    December 11, 2012 at 4:00 pm

    Semoga berjaya kontesnya sahabat…
    Bersilaturahmi dan memberikan sokongan G+1 nya sahabat.
    Semoga berkenan menyokong balik. Maaf terlambat memberikan sokongan ini
    Terima kasih..
    Blog Keperawatan recently posted..Vote Blog Pilihan iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

    • ajamz

      December 12, 2012 at 3:30 pm

      terima kasih

      Reply

  37. Afifah Munirah

    December 12, 2012 at 2:43 am

    Enteri yang terbaeekkkk πŸ™‚

    Goodluck πŸ™‚

    Reply

    • ajamz

      December 12, 2012 at 3:31 pm

      terima kasih

      Reply

  38. latif

    December 12, 2012 at 10:30 am

    salam G+1 yg ke 25 utk anda..azam jgn lupe letak link sponsor seperti denaihati kehendaki nnti hilang markah penting tuu erkkk sori lu saye tak perasan
    latif recently posted..iPhone 5 Gadget Impian

    Reply

    • ajamz

      December 12, 2012 at 3:31 pm

      terima kasih kerana memaklumkan

      Reply

  39. ema

    December 12, 2012 at 12:27 pm

  40. hazman aka species1980

    December 27, 2012 at 10:44 am

    Okey tambahan satu G+ untuk entry nie
    hazman aka species1980 recently posted..HAZMAN vs FOOD ( BEN’S KLCC NASI ISTIMEWA + WALNUT BROWNIE )

    Reply

    • ajamz

      December 29, 2012 at 1:16 am

      terima kasih

      Reply

    • ajamz

      December 31, 2012 at 9:38 am

      terima kasih tuan

      Reply

  41. L

    January 9, 2013 at 11:37 am

    huuu. aku xmmpu nk beli.. beli xmkn la sem nih.. haha

    Reply

  42. […] diawal aku subscribe diaorang maklumkan bahawa aku akan dapat percuma dalam 2gb sebab pakai iphone 5 dan beli dari […]

    Reply

Leave a Reply to PinkUmmi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Check Also

Bad Feedback

Kadang kala kita kena tau had kita, minggu ...

ajamz: tq ..

ajamz: hahah astro circle dia punya bonus point ..

ajamz: disiplin penting dalam nak menjayakan perancangan ..

ajamz: kawasan yang ada celcom wifi je ..

Aira Zuhaira: Semua area boleh jugk ke,ye..? ..

Azwan: Risky juga bagi saya hntuk cuba kaedah ni, pasal displin men ..

Azure: Kalau ada astro dish macam ni, Boleh jimat ke? https://www.i ..

mohd zain: Terima kasih sangat membantu, ..

ajamz: tak bisa hehe ..

ajamz: UniMAP pauh sg Chuchoh ..

Alif: Bro area mana kat perlis ada wifiplus nih? ..

Noor: Terima kasih, sangat membantu 😊 ..

Johanis: Oak azam, kalo sy mau buat kabinet Dan lemari stainless bisa ..

muhammad: hahaa... kesian doe taktau ada kedai kat arau ni jual mifi.. ..

ajamz: kalau nak workmanship bagus mykitchen kat alor setar, harga ..

eifnie: salam bro..mungkin time ni settle smua kot list yg bro nak b ..

RKB: abah kena jaga kesihatan wooo ... dagu koi berlapih ..

blogmalaya.com: hai abah.....; ..

Syahril Hafiz: Kedah 2000 berapa aku tak taw... haha 2012 lepas dah, sabaq ..

Syahril Hafiz: masih belum mahir dengan pelaburan ni, sebab baru nak start ..

ajamz: dah tukar semuanya sebab takut jadi platform nak kacau orang ..

ajamz: rasanya company luar yang invest kepada mpk ni ..

Denaihati: rasanya, peningkatan dari segi jumlah(RM) peruntukkan yang p ..

Manan Qayyim: masih tak mahir lg dlm dunia pelaburan ni.... kalo aku tengo ..

Nine: syok noh Perlis la. Semua jalan2 nak hiway dah. Signboard tu ..

Nine: Hak nih depa maybe dah tau pass cPanel. Sebab dia leh create ..

ajamz: dulu ingatkan qms ini umpama ikan dalam akuarium namun bila ..

ajamz: jumlah yg disiarkan pada tahun 2012 tak sama dengan jumlah 2 ..

ohcikgu: sampai terkeliru dibuatnya ye.. ..

GreenLava: Banyak terms yang digunakan sama dengan terms untuk dokument ..

Malaysia Tercinta: Ada silap tu somewhere ..

izan: oo..fhm2 body languange tu.. hehe..cantik....katanya... ..

ajamz: mungkin ptptn perlu review balk la ..

Adam Roslan: Kalau bersungguh sungguh nak buat, naya students. Belum dapa ..

boni Ultra kacak: hurm.. bahaya betullah sekarang ni.. takut kita dah termakan ..

Adam Roslan: Packaging macam tu pun buat kita takut nak beli. Jangan ada ..

aziah: semangat perlu ada. kalah menang adat bertanding.. yg pentin ..

Abdur Rozak: Saya menggunakan vpn untuk melepasinya ..

Melepasi Sekatan Blue Coat Web Filter | Azam Rashid: [...] kedua dengan menggunakan web scanner, bab ni yang aku ..

Catur | Azam Rashid: [...] bukan apa kali ni aku jumpa satu dunia yang baru dunia ..

Melepasi Sekatan Blue Coat Web Filter | Azam Rashid: [...] tahun lepas juga pernah jadi apabila sistem blue coat ..

Website Block : Ads.yieldmanager.com | Azam Rashid: [...] pernah berkongsi mengenai website blog personal aku ya ..

Kadang kala rasa macam telco menipu | Azam Rashid: [...] diawal aku subscribe diaorang maklumkan bahawa aku aka ..

Caj internet lebih murah | Azam Rashid: [...] Selain dari caj yang murah rasanya kualiti perkhidmata ..

is150: sekiranya media yang lain telus dan seimbang... mungkin prom ..

boni kacak: #go green ..

ajamz: hahaha boni reka bentuk je yang menakutkan masuk dalam perut ..

ajamz: lain yang dibuat lain yang jadi ..

ajamz: sangat setuju ..

Denaihati: memang hebat, dari burger bakar/goreng jadi sandwitch daging ..

Datin Tyka: hahhaa.. sepatutnya daging tu gaul sikit ngn garam, black pa ..

Boni kacak: Hehehe. Setuju. Walaupun agak menakutkan reka bentuknya, tap ..

albab: Almera problem ka, takut aihh nak beli. ..

secantikmanis: dewan dekat johor.. johor dekat mana pulak tu ..

ajamz: Dewan johor ..

Adam Roslan: Salam. Elok panorama shot noo. Dewan tang mana ni. ..

Muhammad Faiz: Boleh tau kat al ikhsan mana? Harga penuh? Memang tengah car ..

boni kacak: nasib baiklah telefon den telefon lama..hehehe ..

Izzuddin Fauzi: Selesa nak berblogging lagi berkerja... ..

boni kacak: wow..sempoi tempat tu.. tak serabut.. ..

L: huuu. aku xmmpu nk beli.. beli xmkn la sem nih.. haha ..

Denaihati: askm. selamat tahun baru 2013 buat bro. mudahan sama2 diberi ..

boni kacak: uish...terus up entri tu..hehehe..tangkas betul..hehehe ..

ajamz: Terima kasih ..

boni kacak: sama2 lah kita bertambah maju pada tahun 2013 ni dalam apa p ..

ajamz: disember haha ..

Statistik Azamrashid.com 2012 | Azam Rashid: [...] Bagi kehadiran pengunjung pula, laman ini mencatatkan ..

is150: Disember atau januari... ..

ajamz: terima kasih tuan ..

ajamz: hehe ..

ajamz: al-ihsan ..

adam: nak tanya kat mana nak beli kasut ni? ..

boni kacak: ta tih ta tih..hehehehe ..

ajamz: terima kasih ..

hazman aka species1980: Okey tambahan satu G+ untuk entry nie ..

boni kacak: betul juga tu.. kita kena sentiasa bersederhana sebenarnya.. ..

ajamz: harap stdium kembali bersinar ..

boni kacak: cantik stadium kangar ni ..

ajamz: Okkk ..

weschairs: dah vote...harap sudi vote semula ..

Afifah Munirah: Yeah... Memang laku iP5 nie... Nak beli budget belum ada... ..

ajamz: terima kasih kerana memaklumkan ..

ajamz: terima kasih ..

ajamz: terima kasih ..

ajamz: terimakasihhh ..

ema: good luck ..

latif: salam G+1 yg ke 25 utk anda..azam jgn lupe letak link sponso ..

Afifah Munirah: Enteri yang terbaeekkkk :) Goodluck :) ..

Blog Keperawatan: Semoga berjaya kontesnya sahabat... Bersilaturahmi dan membe ..

nurmisnan: All d best n gd luck sudah vote n G+ for u ..

Nurul: Dah vote... Good luck.. :) ..

bhrain: saya dah G+, harap dapat membalasnya...thanks.. http://bahra ..

ajamz: Dah jual dah ..

ajamz: Rancangannya macam tuh hehe ..

Amirez: salam. good luck. klik G+1 ke 33 daripada saya. kalau tak ke ..

Hakim Mahmud: bro nak jual kereta myvi ekk .. ..

auc: salam tuan baru siap mengundi blog ini utk tugasan ke 2 jgan ..

ajamz: kak pon boleh hahaha ..

ajamz: hehe harga rahsia puan haha ..

is150: abih terburai perut aku gelak... hahaha ..

PuanGojes: assalam ziarah rasanya saya da klik g+1 kat sini. tp tak pe. ..

Azie: Good Luck, harapa dapat klik kembali. TQ ..

Peserta iPhone 5 Gadget Impian & Jumlah +1: [...] Akma Omar Wazy Bahrain UpProfits JMR Titan Cik Lily Pu ..

azie: cantikkk....boleh sy tahu rm brpe? ..

PinkUmmi: eh silap...kak pulak...huhuhu ..

PinkUmmi: good luck kak ..

Dawaihati: Salam ziarah dan perkenalan, dah vote G+ sebagai tanda sokon ..

Andre Joe: Ape kelebihan sticky post ye? ..

PuanGojes: salam ziarah. saya datang lagi tanda support. ;) nak cek sam ..

boni kacak: nak sambar kereta baru ye bro??hehehe ..

Myra Jay: Singgah support sini dengan klik G+ :) Good luck ye, jgn lup ..

wak gelas: wak pon baru beli kete viva jakk.. uuHUuu ..

pjaz: dh klik g+ jgn lupa support pjaz yer slm..nak minta tlg siki ..

PuanGojes: salam ziarah sis aju :) kita da klik g+1 utk sis aju. terma ..

ajumohit: saya dah klik G+1 di entry ini, nanti sokong saya plak ye ht ..

Nurul: Dah G+, Good luck.. ..

BUATBEST: semoga berjaya hendaknya kawan.. ` ..

lewisdotmy: semoga berjaya bro ..

BloggerNote: Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! S ..

UpProfits: Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-) ..

donnyien: selamat berjaya di ucapkan... salam kenal juga ..

Happy Birthday | Azam Rashid: [...] masaΒ  aku baru naik pangkat waktu setahun yang [...] ..

Nurul: Good Luck.... :) ..

puanbee: seronok baca entri spontan ni .. apa pun sama2 berusaha nant ..

yanmie: Salam, Good luck untuk contest ini :) ..

auc: Moga berjaya! Hanya nasib dan tuah yg menentukan segalanya : ..

boni kacak: good luck juga bro :) ..

Hafizul: betul kata en titan tu..mungkin ada kesinambungannya lagi..s ..

Hafizul: ooo iphone ni software dia stabil la..wahh seronoknya..gud l ..

akubiomed: Kalau sudah pernah mengunakan jenama Apple akan setia kekal ..

ajamz: tak pernah terfikir ada sticky post nih sebenarnya hahah ..

ajamz: entah la ..

ajamz: pergh lantai ja retak, sama la aku pakai bb, tapi la anak ak ..

ajamz: sekali ingat macam tuh gak tapi takpa first time aku join co ..

ajamz: tq ..

wazy: Selamat berjaya bro Dah semakin ramai meminati iPhone 5 ni ..

Cikgu Hairul: memang senang sangat.. sampai kadang-kadang kita terlupa kat ..

Amirez: good luck bro. terfikir jugak DH tentukan pemenang berdasark ..

RKB: ah ... aku tak minat semua ni. Masih lagi ol skul sebab suka ..

titan: aku tak rasa just cerita aje. mesti ada banyak lagi tugasan ..

Bagaimana nak buat Sticky Posts di Wordpress | Azam Rashid: [...] Azam Rashid Skip to content HomeInfoMylensaWebhostingC ..

Denaihati: Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai "iPhone 5 gad ..

iPhone 5 gadget impian | Azam Rashid: [...] tuh agak kurang best sebab internet masih lagi takleh ..

iPhone 5 gadget impian | Azam Rashid: [...] sejak dari tahun lepas aku impikan nak tukar phone tap ..

iPhone 5 gadget impian | Azam Rashid: [...] terpengaruh dengan strategi pemasaran iPhone. Sebelum ..

Manchester lawan Arsenal | Azam Rashid: [...] la dan nampaknya macam tahun ni tak menang lagi la pia ..

Manchester lawan Arsenal | Azam Rashid: [...] aku tengok kat rumah mertua boleh dikatakan mesti arse ..

azharr: Laaa itu je ke post.... So what's the plan ..

ajamz: dekat tapak mpk lama ..

ajamz: dia ada kedai kat jitra, mykitchen ..

omar: boleh dapat contact number contractor ni? ..

omar: salam, nak tanya kat nursery mana boleh dpt rm 3? dah try ta ..

omar: nak tanya, nursery mana yang boleh dapat harga rm3 tu? try t ..

is150: kalau tak ditepati kita buat janji dikerati lak... ..

is150: Hentikan je.... aku dah lama stop, tengok channel biasa dah ..

ajamz: dalam proses nak beralih tunggu dapat sesuatu baru boleh bel ..

is150: apa lagi... beralihlah ke mac... ..

is150: Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan dan Salam Ramadhan AlMuba ..

Wan Perlis: tak pernah stukbuck ..

Wan: aku ada guna jugak dropbox nie ..

Harfiz Perniagaan Internet: Aku punya internal hard disk laptop pun rosak, masa tu tak s ..

ajamz: kabinet dia ikut material yang digunakan, kalau macam ni dan ..

Elyza: cantikla...agak2 rape budget kuar ni? ..

ajamz: letak baja apa dulu ..

is150: Selamat menanam.... aku dulu tanam tompok-tompok.... tak sam ..

ajamz: hahah tq ..

ajamz: taktau nak masak bila plak ..

chemie: smart kitchen kabinet depa ..

Mohd Isa: pergh, kemah molek. memang terbaiklah bro. bilalah nak ada r ..

Diamilikku: hahahahahahhaha...hang ngan mizan sama panik....lalalalalla. ..

Mohd Isa: alasan orang malas buat kerja...ok tak kalau aku cakap camtu ..

chemie: depa dah release dah...download semua ni punca dari student ..

Azam: Aihhh dah naik jusa ka bang ..

RKB: jusa jasa jaso ... ah .... ..

ajamz: Kakaka nak kerja nih hahaha ..

is150: dah... dah... pi buat kerja... hahahaha ..

ajamz: kena gak ..

chemie: Blog hang kena block jugak....tau ka pasaipa? ..

azam: haha hang lagi tere pada aku kot kan..... ..

is150: biasalah manusia, sifatnya lupa... ..

ajamz: salah aku gak gatal nak harga terbaik last-last macam ni aku ..

is150: sabar bro, itulah lumrah alam... Biasalah, kontraktor, bayar ..

Nine: Pergh 8 tahun dah guna hosting lama giler. Ajam, ajar cara2 ..

chemie: masuk bertanding la, menang kalu pas projek mai sikit hahaha ..

ajamz: Kekeke yang tuh kena menang election hehe ..

is150: kurang lagi satu K tu... ..

ajamz: dah tau ada shell script yang mengganggu so provider tutup ..

is150: dah tau punca? ..

Diamilikku: sokong sokong....siap duit je lah.....:)...aku dah habih dui ..

chemie: hehehehe siap duit sajalah la bro.... ..

ajamz: template lama dah guna balik ..

ajamz: PC ja download free ja ..

ajamz: betui setuju ..

ajamz: rumah cantik pi tengok laaa ..

Diamilikku: adoiyaiiiiiiii...diam2 duk pi intip umah kami nih...hahahaha ..

is150: tu sebab aku tak paksa orang datang... sebab aku main tarah ..

is150: Ko lawan PES guna platform apa? PC, PSP, PS3? ..

chemie: theme baruu..sama macam rumah baru ..

chemie: baguih la dok ingat KPP.. mana tau esok-esok hang pulak jadi ..

ajamz: betul baru kita boleh berkembang kan ..

is150: nasib baik ada yang tak suka... kalau semua suka kita risau ..

Wan Perlis: sistem pasti ada kelemahannya ..

is150: Kalau benar... teramat-amatlah baik... ..

is150: aku dulu: 1. Pasang Grill 2. Pasang Lampu 3. Buat dapur tu p ..

chemie: Desa bayanmas dekat bukit kayu hitam ..

ajamz: Keke baik jiran haha ..

ajamz: Hang beli kat mana ..

ajamz: Itu sudah pasti hehe ..

Diamilikku: buat bodo jer dulu :) hahahahahha ..

cik tom: akhir tahun ni ramai blogger update psl rumah..pasni boleh u ..

cik tom: azam ni kerja pegawai sains ke?pernah apply kerja pegawai sa ..

chemie: cayalah, rumah hang kat mana? tulis banyak sikit pasai rumah ..

chemie: aku harap ianya benar-benar belaka hehehe ..

Wan Perlis: osh? bila unimap nak ada jawatan kosong? nak minta jugak ..

ajamz: Yala dengan internet streamyx plus internet mobile kalau gaj ..

Diamilikku: sapa kata maxis mahai?? aku ambik 68 ringgit je sebulan :) ..

ajamz: osh unimap ..

Wan Perlis: brader azam keja jabatan mana? ..

ajamz: Haha ceh, ayam dah dapat baby ka ..

iffah: wah.. skrng dh jd bapak mcm bertmbah matured..hahaha.. tetib ..

ajamz: wan tq ..

ajamz: chemie aku kat unimap pon orang tak kenai pon nak masuk calo ..

Wan Perlis: syukur Alhamdulillah comel n sedap nama dia ..

chemie: hang tak mau tanding ka? mana tau kut jadi YB haha ..

ajamz: tq bos ..

is150: bawak bertenang bro... yang penting kita gembira dengan apa ..

ajamz: kereta aku bleh tahan sampai 240 hoooooohhhh ..

chemie: Alhamdulillah dato' Tahniah diatas kenainkan pangkat, moga d ..

mummy: Kasih ibu bapa tiaada tandingan..dah jd daddy br tau pengorb ..

Alhamdulillah Aku Naik Pangkat: [...] ya, secara kebetulan bila tengok Teori Purba Cina bagi ..

Ajamz: Pergh best pakai app nih tq sekarang 5 usd ..

is150: Aku guna Apps BlogPress support banyak platform (termasuk Wo ..

azam: Takla kita perlu mencungkil kemampuan student kita ke tahap ..

torboxz: uishh.. sebijik kene kat mata aku... ..

torboxz: Tu la pasal aku kurang setuju jika akta tu mansuhkan. Akan a ..

ajamz: betul keselamatan sangat penting, saman tuh sebagai pengajar ..

Noriz: time pregnant lah kami ladies selalu jadikan alasan taknak p ..

torboxz: Nyihahahahha.. Dia segan tu.. ..

torboxz: Wahahaha... Tahniah! ..

Isis: RM50 ja... Kat sini lagi mahal, habis ja tiket... ..

Isis: Tahniah bro.... ..

chemie: Salam member seunimap....baru jumpak blog hang....aku kat pu ..

Percubaan Menjadi: [...] last post aku mengenai keputusan untuk kembali menjila ..

vangardx: spatutnya dia bayar ala drive thru mcm kat mc d la kan? ..

ajamz: haha tak faham ek....cuba lihat cara individu tersebut membu ..

Juan: benda apa ni, x faham la ..

faizul: nak tunggu iPad 3 kena tunggu iPhone 5 dulu lah jawabnya. La ..

faizul: betullah tu kan, PANDU, keluar kereta dan BAYAR pastu terus ..

Semarakkan kempen Piala Malaysia 2011, (suku akhir, separuh akhir, akhir) | Zikri Husaini: [...] gambar to azamrashid.com dan facebook bolasepak malays ..

ajamz: kat perlis macam takda lagi la ..

torboxz: Damn! Aku nak jugaaakkkk.. ..

torboxz: Adaaaaaa... tengok kat http://coverage.yes.my ..

ajamz: yes dah ada kat kangar ka ..

torboxz: alaahh.. dah terbiasa dah aku dgn kelembapan tm niiih.. ni t ..

torboxz.com: mifi? lagi sekali persoalan. kat perlis ni ada kedai yg jual ..

Wan Perlis: kemonlah TM ..

ajamz: Haha sumber sumber yang boleh dipercayai ..

torboxz: mana ko dpt theme ni? lawa siut.. ko beli ke ko dapat dari s ..

torboxz: Yup! yup! ..

Apple Bagi iPhone 4S: [...] mengatakan Apple akan keluarkan iPhone 5 yang penuh de ..

anjung maya: dah angkut ipaD tahun lepas lgi..so kna tunggu ipad3 nak upg ..

ajamz: terima kasih bro ..

Nasihangit: Banyak betul info menarik dan berguna dekat sini. Thanks. Na ..

Kembali Menjilat? Iklan Nuffnang Kembali: [...] berfikir sejenak, menganalisis keputusan untuk menTiad ..

Sya Isya: sebab blog yang satu lagi dah takde kod iklan Nuffnang. Bila ..

ajamz: tq bos ..

myOSH: Good luck... keep it up... semoga mendapat jariah daripadaNy ..

ajamz: Takleh la tahun ni dah pi beli ipad 2 hahaa ..

Enche Bon: Apa lagi bro, tukar je Bold 9900, hehehe ..

ajamz: yaka rasanya hang punya backlink lagi banyak ..

Adam Roslan: Terbaik. Saya punya dok PR1 dari dulu. Naik turun siap. ..

ajamz: Yup taKpa kita menaip suka suki ja kan ..

Omar: Okey dah tu 2-3 pr. standard blog camtu.. Kalau mantop sikit ..

Lepas Post Bukan Lagi Glitterati: [...] akaun aku di nuffnang telah berubah dari glitterati ke ..

ajamz: yup ..

Sya Isya: kalau berblog fikir duit Nuffnang je memang nanti jadi lagi ..

Adam Roslan: Selamat Berpuasa Ajam :) ..

ajamz: terima kasih ..

Azree Ariffin: Selamat berpuasa, bro. ..

RKB: kesian jugak mamat ni. good but injury proned. ..

ajamz: macam susah download je ..

Azree Ariffin: Bro, ada blackberry kan? Cuba download My FitnessPal. Dia ak ..

ajamz: itulah cuba dilakukan namun....godaan adalah segalanya ..

ikatakiyudin: Haha! Jgn crush diet, tak makan langsung, tapi amik every me ..

ajamz: Haha gaya memoyokan diri haha ..

RKB: toya la ang ni ... kontrol macho terlebih ni ajam haha ..

ajamz: haha ini sebab dok kat kl tak bawak laptop pon ..

Azree Ariffin: Wah, update dari Blackberry tuh! ..

ajamz: Entah aku dapat memo ja ..

ajamz: biar orang kata apa pi tengok ja ..

ajamz: cuma jangan melihat dari sudut politik sudah la...cuma lihat ..

Wan: haha sempoi ..

Wan: wah aku pun baru tau bila diumum kan secara rasmi? ada majli ..

Wan: setuju dengan keputusan majlis fatwa Perlis tadak hasilnya t ..

MDHAFiZ.NET: sungguh begitupun aku minat ke pemain Chelsea..tapu cintaku ..

ajamz: yang selalu tukar tuh tak konsisten ..

zulkifli jamaasim: Salam, Syeikh, Setan Merah memang hebat. Baik nombor dua ata ..

Wan: go Perlis ..

ajamz: Macam penah dengar ja nama tuh ..

Nine: sepupu aku Syakila Saad....duk Repoh..reja Unimap gak.... ..

Nine: haa duk agak dah... :) nak kata kenai tu, tak la besa semban ..

burnkelana: tempat jatuh agi dikenang.. nie kan plak tempat bermain.. he ..

ajamz: terima kasih tuan ..

Azree Ariffin: Selamat berhujung minggu! ..

ajamz: takpa manchester dah menang.....terubat hati dia hehe ..

Hambali: Harap Tuanku dapat tengok sama prestasi skuad Singautara. Ja ..

ajamz: aah wife aku izan la haha, hang kenai ka :P ..

ajamz: No problem roger ja, ..

Nine: Wife bukan Izan PPK pembuatan ker ? Org Alor Setar ? Kan..ra ..

Nine: Salam Ajam..insyaAllah kalo aku nak ambik aku roger...nak ta ..

ajamz: cikgu cikgi la ..

Azree Ariffin: Sebabkan bro pernah jadi guru sebulan, saya pun nak ucap sel ..

ajamz: dalam hati tak dibuilt in rasa cintakan bahasa sendiri ..

ajamz: terima kasih sahabat... ..

Azree Ariffin: Cantik! Saya suka template yang ini! Simple but nice... ..

Azree Ariffin: Sangat setuju dengan kenyataan saudara. Kadang-kadang rasa j ..

Categories

Photos from Flickr

Nuffnang

Search

Harga Minyak

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com